Vågar

Så hittar du rätt våg

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER VÅG

Hur ska man tänka när man väljer våg? Hos oss säljer vi alla former av vågar, både stora och små för många olika ändamål, men här fokuserar vi på hushållsvågar.

En hushållsvåg kan användas till många olika saker. Främst kanske i köket vid matlagning och bakning, men den kan även väga vem som har fått upp den största fisken eller för att mäta vätskor vid ett enklare experiment.

Vad är då de viktigaste sakerna att tänka på när man ska skaffa sig en hushållsvåg?

  • Användarvänlighet. Det ska vara enkelt och gå snabbt att väga hushållsprodukter. En självklarhet kan tyckas, men vissa tillverkare lägger in så många funktioner att det blir krångligt och lätt att göra fel också vid enklare mätningar. I grunden är det viktigast med en på- och avknapp och en nollställning. Touchskärm är bra och snyggt i många lägen, men tänk på att den lätt blir kladdig när man hanterar mat och andra hushållsprodukter. Klassiska enkla knappar kan därför vara en fördel i vissa fall.

 

ushållsvåg med tomater

  • Tareringsfunktion. Med detta menas att man kan nollställa mätningen på vågen trots att det redan ligger vikt på den. En mycket smidig funktion om man exempelvis ska baka bullar. Man kan ställa bunken på vägen och väga mjölet direkt i skålen. Sedan använder man tareringsfunktion. När man sedan häller i jästen eller kryddorna kan man se exakt hur många gram som lagts i bunken.

 

  • Intervall. Det är bra att köpa en hushållsvåg med ett detaljerat intervall. Då kan man tydligare se vad produkterna på vågen väger. Därför är det i långa loppet en fördel att köpa en våg som visar varje gram. Även om behovet av ett detaljerat intervall inte finns just nu, så är chansen stor att det kommer att dyka upp i framtiden. Ett annat intervall som är intressant är hur mycket man kan väga på vågen. Ett vanligt och bra intervall för en hushållsvåg är mellan 1 gram upp till 5 kg.
Hos oss hittar allt inom vägning, med bästa service och kvalitet!